Blijf op de hoogte en volg Joke
22 Juni 2022 | Denemarken, Kopenhagen
Dinsdag 21 juni 2022
Het is bewolkt en daar is Maj wat blij mee. Haar teint heeft het kleurtje van een tomaat aangenomen, dus mag wat rust hebben. De rit voert ons van het ruige noord Jutland naar de groene valleien van midden Jutland. De huisjes in het okergeel en terracotta blijven een leuk gezicht. We rijden naar Lyngvigcamp, een camping op een smalle lange landstrook tussen het Ringkobing fjord en de Noordzee. Weer staan we in de duinen en nu met een vuurtoren in de achtertuin, maar ook met spanbanden aan de luifel, wat een wind.
Voor het dorpje Hvide Sande moeten we even met de fiets. Daar zetten we de ‘wereldberoemde’ sculptuur bij de sluis op de foto, dat is dan ook zo’n beetje alles wat Hvide Sande te bieden heeft. Wel prijzen wij de Denen over hun waterwerken, bruggen en sluizen. Waar halen wij Nederlanders de arrogantie vandaan te denken dat wij de bruggenbouwers zijn.
Na het diner lopen we naar de duinen voor de sunset. Wat we daar aantreffen is het Walhalla voor de paraglider.Zo’n 15 zijn er bezig, een geweldig gezicht.De zonsondergang hebben we niet meer gezien, maar met zo’n schouwspel is dat helemaal niet erg.
22 Juni 2022 - 20:06
Daan:
Volgens mij leren jullie ook weer heel veel over Denemarken. Vergeet niet de highlights aan mij door te geven als ik daar ga fietsen......