20 Augustus 2019
Blijf op de hoogte en volg Joke
20 Augustus 2019 | Indonesië, Samosir
We ontbijten heerlijk in het zonnetje en dan gaat het er vandaag eindelijk van komen; we gaan een scooter huren om het eiland onveilig te maken. Het is even geleden, maar fietsen verleer je ook niet.
De eerste stop is een Batakdorp, en Google Maps wijst ons de weg.
Het paadje wordt smaller en smaller en we zien niets in de omgeving als Google Maps zegt: “u heeft uw bestemming bereikt”. Daar schrikken we zo van dat we met scooter en al in de berm belanden. Bleek het dorp de straat te zijn waar we net doorheen gereden waren.
In Simanindo en trouwens over het hele eiland staan van die typische Batakhuizen, en we kieken er een paar van.
Dan willen we naar Lake Sidihoni in Ronggurnihuta.
Dat is een meer op een eiland op een meer op een eiland.... leuk toch.
We scooteren verder en komen nogal wat loslopende ossen tegen. Met dat vlees werd het mensenvlees vermengd als het recht was gesproken en de koppensnellers hun werk hadden gedaan. Salamat Makan.
Tegen vieren weer thuis en dan hebben we wel een drankje verdiend.
Voor de middagsnack zal Joke voor Daniella wel even een papaya scoren. Dat had ze gisteren de keukenmedewerker zien doen voor de fruitsalade op het menu.
Zegt Daan: “Jo, wat ben jij aan het doen?”
Zegt Jo :”een papaya scoren......”
Zegt Daan:” ja, maar dat zijn kokosnoten.....”
Geen papa-ya, maar papa-no voor Daniella.,
25 Augustus 2019 - 12:10
Annie:
Hehe meiden ik heb genoten gelachen om jullie verhalen hoe Lang blijven jullie nog .
Gr Annie