Dag 5
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke
09 Februari 2023 | Oostenrijk, Niederau
T is weer een heerlijke dag, na het ontbijt splitst de ploeg zich, en probleemloos deze keer, gaat iedereen met zijn eigen spullen op pad.
In Niederau hebben ze ook te kampen met personeelstekort in de horeca. Hotel Alpenland = dicht, Glennies = dicht. Dus gaan we (Annemiek, Suzan, Tonnie, Elly, Trees, Annie en Joke) naar Bobo’s, de kroeg op de piste en drinken daar latte, cappuccino en ‘gewone’ koffie. De rest (Corina, Petra, Margot en Nel) vermaken zich op de Mittermoos en daar sluiten na de koffie Tonnie en Suzan zich bij aan. Sommigen eten in de put, sommigen eten uit de put.
De niet skiërs en Trees gaan op het balkon in het zonnetje zitten tot een uur of 3, dan wordt het fris en gaan we naar beneden om koffie te zetten, want …… Maria heeft kasetorte gemaakt. Met regelmaat van de klok moet de deur worden opengemaakt en uiteindelijk is iedereen ‘binnen’.Iedereen? Nee, Petra heeft het weer helemaal gevonden…. Ze kan in ieder geval beter skiën dan op een stoel zitten. Voor haar wordt een stukje kasetorte bewaard, want de ‘jeugd’ gaat apres skien in de schnapshutte.
Daar doen ze een paar rondjes bier mee en ………. “een team is zo sterk als de zwakste schakel” ….. toch nog eenflugel.
Voor het eten is er nog tijd voor een potje Jokeren en die pot wordt gewonnen door Joke. Haar koetje loeit ervan.
Voor het diner (tgv Tonnie 35 jaar) hebben we een tafeltje gereserveerd in de dorpsstube (Voor Elly hebben we een plekje gereserveerd in het dolfinarium van Harderwijk, want zij blaft gelijk een zeehond!)
Nu we Beatrix (Karin) moeten missen , is Annemiek (Amalia) toegetreden tot ons gezelschap. Daarom is een statieportret met Suzan (Máxima) op zijn plaats.
De schnitzels waren lekker en was weer erg gezellig.
De vierde ronde hoedje op/ hoedje af spelen we met weer een andere variant hoofddeksel. De creativiteit van Trees kent geen grens. Margot staat aan de top van het klassement en het is een haast onmogelijke klus om die nog in te halen.
Tonnie wint delaatste joker pot van vandaag en dat is hard nodig!
09 Februari 2023 - 10:38
Karin:
Fijn hoor dat Amalia is toegetreden, oma is volgend jaar ook weer van de partij[e-263a][e-1f602]