Dag 3
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke
17 Januari 2023 | Finland, Ylläsjärvi
Ken je de mop van de drie Hollanders die gingen skiën?
Vandaag kwam het er dus wel van!
Toen we wakker werden was de lucht zo mooi, dat we daar meteen een fotoshoot
van hebben gemaakt. De lucht was dan wel niet groen, maar roze, ook heel mooi.
En bovenal windstil en ‘maar’. 7 graden onder nul.
Dus na het ontbijt weer met de skibus naar het ski gebied.
Deze keer hoefden we niets te betalen, de chauffeur vertelde nog wel in het Fins
waarom dat was, maar daar kon ik geen touw aan vast knopen.
We beginnen aan de Noordkant van het gebied en komen er direct achter dat
de verhalen van bevroren ledematen en vastgevroren wimpers wel eens waar kunnen zijn.
Gelukkig zijn we op alles voorbereid en ook gelukkig staat er aan de Zuidkant veel minder wind.
Heerlijke piste die we een aantal keer doen. De lunch nuttigen we in de bowlingbaan op de piste.
Karin ontpopt zich als een voordringer 1e klas en laat een heel gezin achter zich die netjes op hun beurt stonden te wachten.
We hebben een 3-uur pas en die eindigt om 14:30 uur, da’s lang zat want de zon gaat onder om 14:00 uur.
Ook daar maken we mooie foto’s van, niet teveel, want je vingers vriezen eraf.
In hotel Taiga nemen we een biertje in afwachting van de skibus die ons weer terug moet brengen.
18 Januari 2023 - 07:28
Daan:
Prachtige foto's, maar wel jammer van die korte dagen ! Maar gezien de kou zal dat ook geen probleem zijn! Blijf genieten jongens!
18 Januari 2023 - 08:35
Tonnie :
Mooie foto’s
Dus Karin dring gewoon voor dus die mag niks meer zeggen als het bij haar gebeurd .
Dus Joke jij ben lekker gewend aan de kou voor je volgende wintersport , geniet je van je nieuwe schoenen en [e-1f3bf] ski’s. Fijne dagen nog groet aan Karin en Ger .
18 Januari 2023 - 08:56
Marijke:
Nog heel veel plezier! Liefs van Joey, Marijke, Vera en Sven
18 Januari 2023 - 08:56
Elly:
Wat een belevenissen allemaal zeg, en prachtige foto's.
18 Januari 2023 - 09:18
Trudy Dam:
Wat een plezier daar , en mooie foto,s , en ik hoor je steeds over bier , de wijn is zeker onbetaalbaar .de mensen nog netjes opgevoed , daar kunnen wij nog wat v leren ? Het lijkt me een hele belevenis , om daar te skiën ! [e-26f7]️
18 Januari 2023 - 10:24
Annie :
Goedemorgen.
Mooie foto,s bbbbbbbbbbbrrrrrrrr wel koud maar dan ben je vast gewend voor je volgde vakantie Jo .
Geniet van de dag en gr aan Karin[e-38]Ger
18 Januari 2023 - 11:23