Dag 5
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke
19 Januari 2023 | Finland, Ylläsjärvi
Vandaag doen we de wandeling met sneeuwschoenen, dus direct na het ontbijt staan we klaar. We worden met een taxibusje gebracht naar YII dat wil zeggen de zuid kant van de ski berg. Bartók is onze chauffeur en gids, als jaren bekend in het gebied, maar van origine Pool.
We krijgen daar sneeuwschoenen aangemeten en de uitleg volgt later. We maken een wandeling door de besneeuwde bossen. Geweldig!
Alle foto’s kunnen niet laten zien wat we zien, zo mooi, zo sprookjesachtig. We stijgen en we dalen en af en toe geeft Bartók uitleg over de bomen, dieren en vogels in het gebied. Niet alleen zijn we super geïnteresseerd in zijn verhaal, meer nog zijn we blij dat hij even stilstaat.
Halverwege krijgen we een bessenmix drankje en we weten niet van welke kant de foto’s het mooiste zijn……. Alles zo mooi, zo stil, zo wit, zo fantastisch! Er waren ook de sporen te te zien van de rendieren….. sporen ….. ….. nou ja groene poep.
Tegen 13 uur zijn we weer terug en we moeten even bijkomen van al het moois dat we hebben gezien.
De foto’s worden gedeeld op de app, maar wat we allemaal hebben gezien laat zich niet vangen in een foto.
We bezoeken de liquore store en kopen een Laps drankje, want Ger heeft een training van de Koorenbouters gemist en dan hoort dat erbij.
Terug in het appartement is het daar zo warm dat het opstoken van de sauna geen meerwaarde zou zijn, dus slaan we dat over. We smullen van de ‘home made’ macaroni en doen nog een potje Amerikaans Jokeren, glansrijk gewonnen door Ger!
19 Januari 2023 - 22:51
Daan:
De allermooiste foto's zitten in je hart!! ( dat weten wij hè Joke?)
20 Januari 2023 - 07:33
Daan:
Maar deze plaatjes zijn ook werkelijk prachtig!!
20 Januari 2023 - 08:39
Annie :
Goedemorgen.
Wauw wat mooi en zwaar werken zo,n sneeuw wandeling maar wel heel leuk om te doen .
Foto,s zien er prachtig uit wat een sneeuw zo veel .
Fijne dag .
20 Januari 2023 - 11:34
Trudy Dam:
idd prachtige plaatjes , hoe fantastisch moet dat zijn geweest ! [e-26c4]️[e-2744]️[e-1f976]
20 Januari 2023 - 16:16
Margot :
prachtige plaatjes. Ik geniet iedere dag van jullie verslag.